Вегански килими – Ръководство за закупуване на екологично чисти килими с етичен произход

Думата веган извиква идеята за диета без животински продукти, но терминът обхваща много повече от просто храна. Веганското общество регистрира експоненциален ръст на веганите през последните пет години, тъй като хората все повече са привлечени от този радикален, здравословен и устойчив начин на живот. Вегански ресторанти, веган мебели, веган мода, веган коли и дори вегански футболни отбори стават част от съвременния живот. (помислете за футболния клуб The Forest Green Rovers!) Луксозната и модната индустрия също се насочват към веганството, следвайки философията на пионера Стела Маккартни, с първата й колекция без кожа и кожи през 2001 г. Мотото Green is the new black се следва от марки от Givenchy до Isabel Marant, Lanvin, Gucci и много популярните маратонки френска марка Veja.

Също така и в интериори, където дизайнери и архитекти разработват екологично обзавеждане и аксесоари без жестокост, създавайки интериори без животни, използвайки екологично чисти бои и лакове, както и тъкани от растителен произход за аксесоари за дома, включително възглавници, спално бельо, дивани и разбира се килими.

Вискоза и други естествени влакна. Най доброто за вегански килими.

Някои веган килими са изработени от вискоза, полусинтетично влакно. „Полу“, защото е направен чрез химичен процес, който комбинира естествена суровина със синтетична субстанция. Първото вискозно влакно е наречено „растителна коприна“, по-късно известно като коприна, но сега името произлиза от използваната естествена суровина. Използват се много различни видове дървета, както и растения. Вискозните килими могат да бъдат шикозни и изискани луксозни килими, но най-забележимата им характеристика е тяхната мекота. Те са толкова гладки, че е трудно да устоиш да ходиш по тях боси. Те са много по-хладни на допир от вълната, което е положително за тези, които живеят в по-горещ климат. Те също така са много лесни за поддръжка (оцет или лимонов сок ще премахне повечето петна) издръжливи и издръжливи.

Вълнуваща актуална тенденция във веган килимите е за тези, направени от рециклирани пластмасови бутилки и сламки. До 3000 пластмасови бутилки могат да направят един килим! Изглеждат невероятно, устойчиви са на петна и могат да се перат в пералня и преди всичко се чувстват меки като вълна. Те също така имат уникалното качество да са водоустойчиви, така че могат да се използват на открито, за да придадат стилен щрих на вашата градина!

Килимите и килимите от естествени влакна също са много популярни. Юта, сизал, морска трева, коноп и други естествени влакна могат да придадат на къщата ви празнично настроение. Те се поддават на селски и естествен дизайн, в изтънчени тонове с пръски внесен цвят около краищата.

Бамбуковите килими са интересна опция за веганите.

Не мислете за твърдите бамбукови постелки от миналото. Ръчно тъканите бамбукови влакна и пулпа правят меки килими, както екологични, така и лесно биоразградими.

Всички тези материали могат да бъдат вплетени в готини съвременни дизайни. Замяната на традиционните вълна, коприна и други животински продукти, използвани в производството на килими, се извършва лесно, като се дава на потребителя веган красив модерен килим, който да обзаведе дома си в съответствие с тяхната веган философия.

Още по темата “ Вегански килими – Ръководство за закупуване на екологично чисти килими с етичен произход.“ тук.