Инструкция за полиране на алуминиеви джанти и дискове

Стъпкова инструкция за полиране на алуминиеви джанти

Ковани дискове.

Този тип дискове е лек, много издръжлив и устойчив на повреди. Но този медал има и недостатък – поради тяхната здравина, ако ударят дупка или яма, натоварването ще отиде към окачващите механизми, които може да не издържат.

Дизайнът на кованите джанти също е оскъден, но цената остава с порядък по -висока от тази на щампованите – поне 3000 рубли.

Сега, след като разбрахме какво представляват дисковете, ще разберем как всеки тип може да се полира независимо. Как се случва полиране на алуминиеви джанти и дискове.

За съжаление, лъскавите нови дискове не издържат дълго. След известно време, съвсем кратко, между другото, влиянието на околната среда се отразява негативно на външния им вид – появяват се драскотини, корозия и други проблеми.

За да придадат на детайлите девствен вид, дисковете на автомобила трябва да бъдат полирани, за да се предотвратят драскотини.

Дисковете обикновено се боядисват по време на производството, но повторното боядисване няма да ви спаси от коригиране на дефекти. Необходимо е да ги полирате, за тази услуга можете да се свържете с автосервиз или да го направите сами.

Тази процедура отнема време и пари, които ще обсъдим по -долу. И все пак, много собственици на автомобили предпочитат да полират колелата си сами. Първо, това е пълна увереност в качеството на вашата работа. Второ, много собственици обичат да подобряват колата си.

Стъпкова инструкция за полиране на алуминиеви джанти и дискове:

  • Необходимо е спазване на правилата за безопасност.
  • Не забравяйте да закупите маска и ръкавици – по време на работа те са необходими, тъй като полиращите средства са опасни при вдишване и контакт с незащитена кожа.
  • Опитайте се да дозирате силата. Не се опитвайте да натискате или натискате силно областта на дефекта. Контактът трябва да е лек и гладък, дори и да отнеме повече време, но по -безопасен и резултатът ще бъде много по -добър.