Какво включва услугата кетъринг?

Кетърингът се осигурява от работната база на централното предприятие и доставката на готови продукти с обслужване на клиента на място в отдалечени места. Освен това, кетърингът осигурява работа на избраната от клиента територия. В същото време производството на чинии се установява директно на място с помощта на технологии, пригодени за мобилно преместване.

Формати за обслужване на кетъринг

Основите на кетъринга се наричат ​​правилата за провеждане на масови празници на Запад. Тъй като тази форма на обслужване започва да се оформя у нас едва през 90-те години, най-практичният начин на избор би бил да се хареса на добре познатите форми на организиране на празници.

Услугата кетъринг включва:

1/.Кафе пауза.

Ако например имаме организирана конференция, обучение или семинар, няма как да се работи без почивка, пауза, рефреш, раздвижване или да се прекара целия ден в задушна стая. В такива случаи се прави почивка за кафе и вода и дребни сладки и соленки например, от кетъринг компания.

Тази услуга създава условия за организиране на лека закуска за гостите, която позволява на участниците да се отпуснат, да подредят мислите си и да се отпуснат преди нов акт на действие. Менюто за кафе пауза включва леки ястия (кафе, сокове, чайове, рулца, кроасани, бисквитки, сандвичи).

2/.Приемът е по-официален формат на услугата кетъринг.

До приеми се прибягва по време на презентации, изложби и други подобни събития. Менюто на шведска маса има разширен асортимент, а ястията са подредени така, че всеки гост избира любимата си храна и я поставя на чиния самостоятелно. Когато подготвяте маса на шведска маса, се изискват повече усилия, отколкото в предишния формат. Както мащабът на това действие, така и целта на почивката за закуска ще се отрази на работата. В малките стаи масата на бюфет не изисква настройка на масата. Ако в помещението има достатъчно място за инсталиране на дивани, тогава служителите на компанията ще се възползват от шанса. Организацията на такива кътчета ще създаде уют и удобство за гостите.

3/. Банкетът е най-трудният вариант за организиране на услугата кетъринг.

Подготовката на банкет включва много все важни аспекти. Работата включва създаване на достатъчно места за гости на масите. Има нужда от достатъчен брой персонал в сектора на услугите. Готвачите разработват меню, което включва ястия от различни кулинарни групи.

4/. Коктейл. Една отлична услуга на кетъринга.

Събитието, включващо открита и безплатна атмосфера на гости на масите. Представителите на обслужващия персонал се движат из свободното пространство, предлагайки на посетителите всякакви напитки и леки закуски. Менюто включва богат избор от прости ястия за гурме.

5/. В-В-В.

Обслужването на този формат кетъринг на празника се извършва на открито, най-често с приготвянето на празнични ястия до гостите на открито на празнична поляна. Менюто на барбекюто е изпълнено с зеленчуци на скара и месни ястия, богат избор от свежи салати.

Вашият коментар