Как да почистим запушените канали?

Как да почистим запушените канали? За най-добър ефект можете предварително да излеете една от специалните течности в тръбите, която можете да закупите в магазин за битова химия. Обикновено продавачите сами препоръчват достойни мостри.

Как да почистим запушените канали?

Да почистим канала в мивката. Сифонът вече може да бъде инсталиран. След затягане на гайките, включете гореща вода за няколко минути. Нека проверим: има ли теч под мивката? Ако има, тогава гайките ще трябва да се развият и затегнат по нов начин. Правим това внимателно. Проверете целостта на О-пръстените под гайките: ако са повредени, ги сменете.

Други методи, които можете да приложите, са следните:

Изплакването със сифон се използва като редовно почистване на канализационната система в апартамента, особено в кухнята. Ако сте спазили тази процедура и водата не излиза, тогава канализационната линия, която преминава от мивката към общия щранг, е запушена. Нека го почистим.

Използваме следните методи:

  1. Разливане.
  2. Буталото.
  3. Специално въже.

Изливане

Процедурата с гореща вода и използването на битови химикали е по-подходяща като превантивна мярка, както говорихме по-горе.

Нека се опитаме да направим това: напълнете или попълнете продукта според инструкциите и изплакнете канализацията с гореща вода след няколко часа. Ако запушването е крехко, този метод ще има благоприятен ефект.

Вентуз

С този метод можете самостоятелно да пробиете канализационните щепсели. Ние извършваме процеса, както следва:

  1. Поставете гумената вендуза на буталото плътно към отвора на мивката.
  2. Да вземем малко вода, за да покрием гумената част на устройството.
  3. Да започнем да извършваме резки възвратно-постъпателни движения съгласно принципа на помпата.
  4. Необходимо е да извършите десет до двадесет движения и да извадите буталото, сякаш влачите по съдържанието на канализацията.

Задръстеното място може да бъде изместено от позицията му. Ако успеете, включете топла вода: оставете я да измие тръбите. Ако нищо добро не се е получило, тогава не можете да правите без кабел.

Кабел

Тази опция е най-старата и най-надеждната, но, за съжаление, не всеки може да я използва. Е, нека опитаме: може би и ние можем да го направим!

Специалният санитарен кабел е направен от желязо с пружина от външната страна. Когато го купувате в ВиК магазин, трябва да попитате за размерите му, тъй като той трябва да достига по дължина от мивката до щранга. Затова първо ще направим необходимото измерване в апартамента.

Вашият коментар