Как работят абразивните продукти за полиране на фарове

Как работят абразивните продукти за полиране на фарове

Абразивите изтриват или смилат повърхностния слой, докато стане плосък, а това от своя страна придава повече яснота при полиране на фарове.

Представете си стъклото в рамка за картина, ако е мъгляво и млечно, няма да получите ясна представа за изображението отдолу. Това е същият принцип при боядисването, като горният слой (който в по -голямата част от случаите всъщност е безцветен), съдържащ дефекти, не ви позволява да виждате докрай без препятствия, което прави боядисването да изглежда скучно и плитко. Отстраняването на повърхностните дефекти с петно ​​на полиране подобрява яснотата и ви позволява да видите пълната красота на това, което е отдолу, това също създава оптичната илюзия, че лакът е по -дълбок и по -блестящ.

От научна гледна точка цялостният ефект се свежда до това как светлината се отразява от повърхността и отскача обратно към окото ви. Ако повърхността е пълна с дефекти, на микроскопично ниво тя не е особено плоска. Това не само разсейва светлината в различни посоки, подчертавайки въпросните дефекти, но я блокира и отразява обратно от самия връх. По -гладка, по -плоска повърхност пропуска светлината към цветното покритие и отскача обратно, за да изглежда боята по -дълбока. Това също ще позволи на светлината да се пречупва по по -равномерен начин, придавайки по -лъскав вид. Нещото, което трябва да запомните, е, че всъщност не лакът искате да видите, а боята отдолу.

Специалните абразиви за полиране на фарове

„Намаляващи“, които използваме в нашите продукти, също са изключително усъвършенствани. Те са предназначени да се разграждат, докато се обработват. Основно се разбиват една в друга, разчупват се и стават по -малки, по -фини частици, докато спрат да режат. Това е като остри назъбени скали, които се разбиват заедно. Докато в крайна сметка те не се ерозират на много по -малки заоблени камъчета. При детайлни термини наричаме това обработване на продукта през и в повечето случаи това се постига, когато съединението вече не се реже, а остатъкът става бистър.

В някои случаи, както при Tripple All-in-One Polish, намаляващите абразиви са лесни за обработка. Което го прави подходящ за ръчно полиране. В други случаи, както при One Step All-in-One съединение, което започва като грубо съединение, намаляващите абразиви са проектирани да разширят обхвата на рязане далеч отвъд този на традиционното съединение … макар че ще стигнем до това скоро.