килими

Видове персийски килими

Видове персийски килими – продължение

Този дизайн на персийските килими Ardabil с централния диамантен медальон може би един от най-елегантните и търсени в тъкачната индустрия и може да се види в много други области на ирански като Bijar или Tabriz.

За създаването на тези персийски килими се използва много коприна, за да се подчертаят някои от акцентите в орнаментацията. Разкошните къдрави и сложни елементи са една от характерните черти на килимите Ardabil. Често е трудно да се повярва, че те са племенни килими, направени в сурови, примитивни условия. Тези персийскикилими винаги са били с изключително качество и само от най-добрите материали. Това се е превърнало в традиция, за която тези персийски килими са високо ценени.

  • Асадабад персийски килими

Персийските килими Асадабад са племенни, които са били ръчно тъкани от номадските хора в Северен Иран в село близо до Хамадан. За дизайна на този регион характерен елемент е централен сложен медальон с шарки. Дизайнът също така редовно включва триъгълни изрязани ъгли, които отделят медальона от богато украсената декоративна рамка в повтарящ се модел на малки, традиционни форми на цветя. Персийските  Asadabad имат топла палитра, доминирана от червени и кафяви цветове.

  • Персийски килими  Бехшайешски

Бехшайешски са изтъкани ръчно от турски номади от село Bakhshaish в провинциите на Северозападен Иран и Азербайджан. Меките цветове и необичайните геометрични шарки са това, което ги отличава. Дори и да опитате, няма да можете да намерите два еднакви персийски килима Behshayesh, но характерни мотиви присъстват на почти всеки един от тях. Повечето персийски килими имат основен цвят – кафяв, и по-светъл централен медальон. Използват се и някои други цветове като червено, тъмносиньо и много други акцентиращи цветове. Килимите на това село поразително приличат на килимите, изтъкани в Херица. Килимът Behshayesh е чудесен занижен начин да освежите декора на дома, а нежните тонове на килима ще бъдат приглушени, няма да бъдат голям акцент и няма да се открояват твърде много от интериора на стаята.

системи за укрепване на евтини външни врати в къщите

Системи за укрепване на евтини външни врати в къщите

Предпочитание трябва да се даде на евтините входните врати, за производството на крилото на вратата, на които се използва стоманен лист с дебелина от 1,2 до 2 мм. Колкото по-дебела е стоманата, толкова по-здрава и по-здрава е вратата.

Отвътре конструкцията е подсилена с метални усилватели.

  1. надлъжни (налични са само вертикални елементи),
  2. напречно (само хоризонтално),
  3. комбинирани (има вертикални и хоризонтални ребра, има дори наклонени).

Вертикалните усилватели са проектирани да издържат на усукващи натоварвания. Те не позволяват огъването на долния или горния ъгъл на крилото на вратата.

Хоризонталните елементи не позволяват избутването на платното или изстискването му от кутията.

Но най-добрият вариант е комбинирана система от усилватели, т.к притежава и двата вида заслуги. Можете да наблюдавате тази система на даденото изображение.

Входните врати могат да имат само външна метална ламарина или да бъдат оборудвани с лист от вътрешната страна. Свързването на конструктивните елементи се извършва чрез точково заваряване.

Блиндираните врати могат да осигурят повишена сигурност. Произведени са по същата технология като сейфовете. Бетонът се излива вътре в конструкцията, което я прави противострелна. Такива врати обикновено са оборудвани с брави от сейф и имат редица опции за сигурност. Но тази статия не е за това.

Не препоръчваме закупуването на врати от твърде тънка ламарина (по-малко от 1,2 мм) като външни врати. Особено в това отношение китайските производители грешат, калай на такива врати могат лесно да се режат с нож, за да се отворят консерви. Липсват добрите системи за укрепване на евтини външни врати вкъщите.

Ние сме Феникс Корект.

Шоурумът ни е в : гр. София, ул.“Г.С.Раковски 29″.

Телефон за връзка с нас: +359 877 300 789.

Евтини входни метални врати – как да ги изберем системи за укрепване на евтини външни врати в къщите

Бюджетната, евтината врата често се приемат като синоними. Но нека погледнем от другата страна. Какво означава бюджет? Това означава, че трябва да съдържа необходимото и в същото време е необходимо да се изпълни бюджетът до определена сума.

Независимо от цената, входната врата трябва да се справи с основните си функции – да предпазва от проникване, течения, прах и шум.

конвенционални къщи

Конвенционални къщи без мебели

Конвенционални къщи без мебели

Както и строителите на конвенционални къщи – и ние не включваме мебели в цената. Разбира се, предлагайки проектиране на интериор, можем да Ви съдействаме в изработката на корпусни мебели (за вграждане) по поръчка.

Често срещани въпроси:

„Освен че проектирате, строите ли?“/ „Освен че строите, проектирате ли?“

Сферата 123 се занимава с проектиране и строителство до ключ – ние поемаме цялостното изпълнение на куполната Ви къща от самото начало: индивидуален проект съгласно Вашите конкретни желания и реализацията му като стойностен готов продукт.

  • „Защо е толкова е важно конструкцията да е от масивни греди, а облицовката от дървени керемиди?“

Сферата 123 предлага два варианта на изпълнение

  1. НИСКОЕНЕРГИЙНА КЪЩА – отговаря на изискванията на комфорт и енергийна ефективност на немския стандарт PHI Low Energy.
  2. ИКОНОМИЧНА КЪЩА – покрива изискванията за енергийна ефективност на действаща в България нормативна уредба.

Изпълнението на нискоенергийната къща се отличава с по-висок клас изолация и дограми, сертифицирани за нискоенергийни и пасивни къщи, автоматичен прозорец Velux на върха на купола, вентилационната система с рекуперация на швейцарска фирма Zehnder, които са заложени в пакетната цена.

И в двата варианта на изпълнение е заложена дървената носеща конструкция от масивни дъговидни носещи слоесто слепени греди, ФАБРИЧНО ПРОИЗВЕДЕНИ И СЕРТИФИЦИРАНИ и външното покритие на куполната къща от дървени керемиди от СИБИРСКА ЛИСТВЕНИЦА. Цените можете да видите на нашия сайт: Sferata123

В заключение искаме да споделим с вас две немски поговорки: Не всичко, което блести, е злато. Гледайте внимателно какво избирате, информирайте се, уверете се, че с ниската цена не идва и ниско качество и когато сравнявате – сравнявайте ябълка с ябълка

Развита емоционална интелигентност

Развита емоционална интелигентност

Развита емоционална интелигентност

По принцип емпатията е настройка на другите във всяко от техните състояния, приемане на настроението им, разбиране на езика и четене на невербални знаци. Първото нещо, върху което влияе емоционалната интелигентност, е способността да разпознаваме емоциите на другите и да правим заключения от нея.

Правилото да не крещиш на плачещо дете или да не водиш продължителни спорове с агресивни хора е основно правило за съпричастност. То помага да се намалят пропилените усилия. Мениджър, който чува подчинените си и им дава инструментите за растеж и развитие, се проявява като съпричастен лидер. Защото усеща нуждите на другите и им помага да реализират потенциала си.

Развита емоционална интелигентност

Чувството за справедливост се свързва и с емпатията – липсата на предразсъдъци и предпочитания. Както и способността да се използват уменията на всички участници в процеса за общото благо. И, разбира се, човек с развита емоционална интелигентност обикновено разбира добре за какво не се говори. Уважава слабите места, помни травмите, не тласка конфликтните страни, вижда йерархията и знае как да се съобразява с това.

– Социални умения –

Всички горепосочени зони на влияние на емоционалната интелигентност водят до основното. Комбинацията от тези качества ни помага да разбираме по-добре хората, да не подхранваме неоправдани очаквания към тях. Също така и да не изискваме повече от себе си и другите, отколкото можем, да не станем заложници на емоции, да не се поддаваме на групово. Хората с висок еквалайзер най-често работят по риторични техники или вече добре владеят техники за убеждаване. Те знаят как да определят словесно приоритетите. Не очакват емоциите им да бъдат познати и рядко се плъзгат в пасивно-агресивно поведение.

Емоционалната интелигентност помага да се обединят хората и да се инициират промени в семейството или групата, без да се предизвикват негативни чувства у никого, да се видят предимствата на всеки поотделно, когато се изисква да се постигнат общи цели, да се сподели опит и да се научат взаимно. Екипите с такива хора са почти винаги място за размножаване, където е лесно да израстваш и да получиш много свързани умения и в същото време укрепваш самочувствието.

Монтажът на секционни врати – важните неща

Монтажът на секционни врати – важните неща

Монтажът на секционни врати

Монтажът на секционни врати може да бъде разделен на следните видове:

1.Стандартно повдигане. Инсталирането на такъв механизъм е най-лесно и бързо, тъй като отговаря на заготовките на всички компании и европейските стандарти.

2.Високо повдигане. Ако е необходимо да се монтират високи гаражни врати, ще е необходимо да се увеличи отворът и височината на конструкцията.

3.Ниско покачване. Тази опция се използва в малка стая, където се изисква инсталиране на малки врати.

4.Вертикален асансьор. Конструкцията на портата се издига вертикално по стената.

5.Наклонен възход. Подемният механизъм симулира тавана.

6.Пружинен механизъм. Този механизъм най-често се използва на малки порти.

Нашата фирма има богат опит във всички видове монтаж на секционни врати. Ние сме „Логел“ ООД с адрес в София, ул. „Българска легия“ 41А. Можете да се свържете с нас на телефон: (02) 489 4919.

Как да направя правилния, верния избор?

Общоприетите параметри, на които трябва да обърнете внимание при избора на секционни гаражни врати, са следните:

Съответствие на секционните гаражни врати с битови и европейски стандарти за качество. Всеки сериозен производител има сертификат за качество, който отговаря на европейския стандарт. Конструкцията трябва да бъде оборудвана с механизми и устройства, които осигуряват защита срещу прищипване на части от тялото, порязвания, скъсвания на пружини и кабели и др.

Вратите трябва да бъдат тествани и да отговарят на изискванията: EN 12604, EN 12453, EN 12424, EN 12425, EN 12426 (EN е европейските стандарти и изисквания за производството на секционни врати).

Положителната репутация на производителя и продавача на секционни врати, историята на компанията, използваните технологии и оборудване. Известната марка е почти винаги гаранция за качество, тъй като уважаващите себе си компании са много скрупулезни по отношение на репутацията си. Ако портата е от неизвестен производител, тогава съществува риск от получаване на нискокачествена конструкция, която ще бъде ненадеждна и опасна в експлоатация. Пазарни лидери са: Doorhan, Nice, Came, Faac. Ние работим с тези доставчици, тъй като качеството на техните продукти винаги е най-доброто и не е имало оплаквания от клиенти.

Как да почистим запушените канали?

Как да почистим запушените канали?

Как да почистим запушените канали? За най-добър ефект можете предварително да излеете една от специалните течности в тръбите, която можете да закупите в магазин за битова химия. Обикновено продавачите сами препоръчват достойни мостри. Read more

Магията в цветовете на килимите

Цветовете на килимите, още от древността, са били символични. Така например, червеното е означавало богатство, синьото – величие и благородство, жълтото – защитено от провал. Така килимите имали определено свещено значение. Read more

Секционни гаражни врати

Секционни гаражни врати

Конструкцията  на секционни гаражни врати

Конструкцията  на секционни гаражни врати се състои от хоризонтални панели, свързани в цикъл. Когато се отвори, панелната система се издига вертикално нагоре и след това се движи по тавана по водачите. Секционните врати са подходящи за всякакъв тип отвори и могат да се използват в затворени пространства, тъй като не е необходимо допълнително пространство за свободното им отваряне.

Сред основните предимства на модела са висококачественото уплътняване и изолация, лесното отваряне, тихата работа, както и надеждната защита срещу взлом, поради плътното взаимно прилягане на панелите. Разнообразието от външни покрития улеснява избора на опция, като се вземат предвид цветът на фасадата на къщата и предпочитанията на собственика.

Можете да си поръчате желаната от Вас гаражна врата на тел. (02) 489 4919.

Ние сме професионална фирма за изработване на гаражни врати. Ивко Индъстри ООД, София, ж.к. Бъкстон, ул. „Българска легия“ 41-А, 1618. Заповядайте.

Люлеещи се гаражни врати

Конструкцията на този вид врати се състои от две твърди листа, закачени в отвора или на страничните стълбове. В зависимост от вида на пантата, вратата може да се отвори навън или навътре, което изисква допълнително пространство близо до гаража.

Няма ограничения за минималния и максималния размер на отвора. Допълнителна врата на една от вратите ще ви позволи да влезете в гаража, без да се налага да отваряте портата и да инсталирате ключалката отвътре. Вратите могат да бъдат обшити с метални листове, дървени панели или велпапе за допълнителна топлоизолация и укрепване на конструкцията.

Конструкцията на тези гаражни врати е следната:

-инсталирана на известно разстояние от земята и се движи по отвора на гаража ръчно или с помощта на автоматизация. Наличието на електрическо задвижване ви позволява да отворите гаража с помощта на дистанционното управление, без да напускате колата. Сред предимствата на модела са монтаж на всякаква височина, минимално пространство за отваряне, надеждна защита срещу корозия под формата на полимерно покритие и естетичен външен вид. Сравнително високата цена е оправдана от лекотата на работа и липсата на проблеми с отварянето при обилен сняг.

Какво включва услугата кетъринг?

Какво включва услугата кетъринг?

Кетърингът се осигурява от работната база на централното предприятие и доставката на готови продукти с обслужване на клиента на място в отдалечени места. Освен това, кетърингът осигурява работа на избраната от клиента територия. В същото време производството на чинии се установява директно на място с помощта на технологии, пригодени за мобилно преместване. Read more

Кои гаражни врати са по-добри

Кои гаражни врати са по-добри

Кои гаражни врати са по-добри: подвижните, подвижни или секционни

В този случай всичко зависи от личните предпочитания на клиента, както и от особеностите на работа на определено място. Въпреки това трябва да се обърне специално внимание на секционните врати, тъй като те имат достатъчен запас на безопасност. Техническите характеристики на секционните врати са в състояние да осигурят комфортни условия на работа при различни условия.

И все пак, по наше мнение, най-важното е инсталирането на секционни врати, няма значение кой е производителят, какви пружинни механизми има – всяка гаражна врата може да бъде съсипана от некачествена инсталация, независимо от производителя и конфигурацията.

Можете да ни изберете за да се погрижим за Вашите гаражни врати. Ние сме специализирана фирма „Логел“ ООД, нашите координати са: в гр. София, ул. „Българска легия“ 41А
Телефон: (02) 489 4919.

Read more