Направете самостоятелно отстраняване на вдлъбнатини след градушка

Трябва да се има предвид, че в някои случаи вдлъбнатина, причинена от градушка, може да бъде изместена встрани. Това може да се определи с помощта на термичния метод. Ремонтът за отстраняване на вдлъбнатини след градушка започва с нагряване на вдлъбнатина със строителен сешоар. Веднага след това повредената част на тялото е изложена на студен въздух от малко разстояние от консервната кутия. Както знаете, този метод за изправяне на вдлъбнатини е много прост за извършване на работата сами. Характеристиката му е, че ремонтът е свързан с високи температури, следователно трябва да се спазват мерките за безопасност.

В случай на множество малки вдлъбнатини след градушката може да се наложи почистване на тялото и изравняване на дефектите с замазка.

Премахването на вдлъбнатини след градушка е напълно разрешим проблем за всеки собственик на автомобил, чиято кола е била изложена на това атмосферно явление. За целта може да се използва един от четирите метода за поправяне на боди без тялото. Всеки от тях има своите предимства и недостатъци, както и степента на сложност на тяхното изпълнение. В допълнение, те използват различни инструменти, които трябва да бъдат на разположение от майсторите. След това ще обсъдим подробно тези методи за ремонт.

Процедурата за премахване на вдлъбнатини без боядисване е коренно различна от ремонта на каросерията с възстановяване на боядисване. Всъщност в случая с последното, каросерията на автомобила е частично разглобена, което изисква значително време и усилия. Процесът на отстраняване на вдлъбнатина се осъществява директно върху корпуса, без да е необходимо демонтирането на отделните му части.

В момента експертите използват четири основни метода при отстраняване на вдлъбнатини след градушка:

  • лостов;
  • лепило;
  • вакуум;
  • термален.

Всички те се отнасят до така наречените PDR методи, тоест безцветни методи за отстраняване на вдлъбнатини (Paintless Dent Removal – английски). Ще анализираме всеки от тях поотделно:

Методът на лоста е най-популярен на бензиностанцията, тъй като включва използването на специални лостове. Ремонтът понякога може да бъде възпрепятстван от факта, че не е възможно да се поставят лостовете директно под засегнатите места на тялото на машината. Освен това, често, за да се стигне до отделни повърхности на тялото, е необходимо да се демонтират интериорни елементи на облицовка или технологични механизми.

Вашият коментар