Пица сос от тиквички

Пица сос от тиквички, може би най-добрата и вкусна домашна рецепта.

Пица сос от тиквички

Не си спомням да имам щанд с лимонада, когато бях в началното училище, но си спомням как седях зад маса за карти в нашата задънена улица по време на лятната ваканция, махайки срамежливо на съседите си над пирамида от тиквички с размер на клуб. „Продавай, продавай, продавай!“ — викаше майка ми от прозореца на кухнята. Същите трима съседи щяха да се навъртят, за да си купят един или два (и домат, ако имах такъв), а в особено бавни дни една от моите лели или чичовци, които „просто минаха“ — и които току-що се случиха да има празен контейнер Tupperware на пътническата седалка — би спрял за една ръка.

Мама и татко казаха, че това е важен урок за това как да броим пари и да говорим с възрастните. Още тогава обаче знаех, че има много повече общо с факта, че отглеждат повече тиквички, отколкото знаеха какво да правят. Всеки. Неженен. Година. И има само толкова много тиквички на скара, пържени тиквички и хляб от тиквички, които едно семейство може да вземе. Повярвай ми в това. Може би, ако знаехме, че сосът за пица от тиквички е нещо, срамът ни от богатството на тиквички нямаше да се почувства толкова обезсърчаващ.

Моментът със соса от тиквички а-ха принадлежи на Крис Мароко от Bon Appétit, който откри, че когато приготвите лятна тиква само с няколко други съставки, се получава деликатен, летен сос за паста – по който Джон и аз сега сме 100% обсебени с (щракнете тук за рецептата). Няколко промени по-късно превърнах рецептата в сос за пица от тиквички, който може да заеме мястото на белия сос в почти всяка комбинация от гарнитура, за която се сетите.

Полезно

Интересно и полезно видео за пица може да видите – How To Make Zucchini Pizza Bites | Delish

Снимки на пица със сос от тиквички, може да видите разбира се в Google

Още полезна и интересна информация може да намерите в нашата категория ПОЛЕЗНО