Подходящи боксови ръкавици според вида спорт

Най-евтиният и непретенциозен пълнител е памучната вата. Той има ниска цена, както и големи обеми дори при компресиране, така че често безскрупулните производители използват само него. Имайте предвид обаче, че боксови ръкавици не са необходими за красота, а повече за защита на ръката.

Подходящи боксови ръкавици според вида спорт

И каква защита има, ако вътрешният материал лесно се компресира, а по-късно се превърне в една тънка лента или бучка. Вие също няма да имате право да се състезавате с тях. Затова тези ръкавици са подходящи само като сувенири за хора, които не се занимават със спорт.

Сега използват пълнеж от пяна и полиуретан. Това са синтетични пълнители, които не се свиват на бучки, пропускат въздуха и задържат въздушна междина за дълго време, благодарение на което ръкавиците не губят своята форма и защитна функция.

Има разлика между пяна и полиуретан, която е най-известна. Първият вариант е по-евтин, тъй като сам по себе си е много мек. В това отношение полиуретанът е по-издръжлив, тъй като е твърд. Но цената е по-висока. Ако планирате да се състезавате, това ще ви подхожда по-добре и ще плащате по-малко.

При покупка е важно да усетите колко еластичен е пълнителят.

Опаковката може да бъде формована и многослойна.

Формовано е, когато във формата се излива смес от полимерна пяна, която постепенно запълва целия обем. Той е по-евтин, тъй като този метод е по -лесен за производителите. Но трябва да се има предвид, че е трудно да се стисне юмрук в него, тъй като ръкавицата вече има своя плътна форма.

Пяната в него бързо се разпада, покрива се с бучки и пробива по-бързо. Разбира се, това не е така за всички фирми, но не е лесно да се намери добросъвестен производител.

Както подсказва името, многослойната подложка е, когато слоевете пяна са подредени един върху друг в няколко реда. Той отскача по -добре по време на удари, абсорбира твърдостта. Но трябва да можете да изберете правилните слоеве за себе си. За много спортисти 4 вече ще са много.

Многослойните подложки могат да бъдат скъпи. И понякога, честно казано, скъпи. Прочетете състава на ръкавиците, рецензиите за тях, тъй като високата цена не означава добро качество.